24 iunie 2010

Muffins cu caise, mac si portocale

Ingrediente pentru 12 muffins mari:
  • 3 cani faina
  • 3 linguri mac prajit putin (are gust mult mai bun)
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 cana zahar
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1 cana lapte de soia
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri de otet de mere
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui
  • 1 plic vanilie (Finesse de la Dr Oetker)
  • 6 caise taiate bucati mici
Se amesteca faina cu bicarbonatul, sarea si macul cu telul (in loc de a o cerne).
Separata, se combina zaharul, cu sucul de portocale, laptele de soia, uleiul, otetul, vanilia, coaja de portocala. Se pune peste primul amestec.
La sfarsit se adauga caisele.

Se pune aluatul intr-o tava de muffins (pregatita cu hartii de muffins, cat mai colorate daca gasiti!) si se lasa la cuptor, la foc mediu timp de 20-25 de minute (verificand pe la sfarsit, cum toate cuptoarele sunt diferite).

Se serversc reci, simple sau presarate cu zahar pudra.

P.S.: Da, sunt un muffinoholic! Din fericire sunt o infinitate de combinatii de incercat, chiar si in varianta vegana! :o)

Niciun comentariu: