24 iunie 2010

Salata calda de broccoli si hrisca

Si acum veti intreba: sunt oare si un broccoliholic? Nu chiar, dar aproape.. s-a nimerit sa mai am un broccoli mic in frigider (left over de ieri) si nu stiam ce sa fac rapid cu el. A iesit o salata foarte gustoasa pentru o improvizatie, asa ca iata:

Ingrediente pentru 2 portii mici.. sau una mare, evident:
  • 1 broccoli mic (aveti grija sa alegeti broccoli verde si proaspat)
  • 4 catei de usturoi
  • o ceapa verde
  • fulgi de chilli
  • vreo 2 linguri de susan
  • ulei de masline
  • un "splash" de zeama de lamaie (mai putin de 1/2 lamaie)
  • sare
  • 1/2 cana hrisca (se gaseste la magazinele naturiste si este o proteina completa!)
  • un praf de turmeric (sa nu uitam ca se spune despre turmeric ca este cel mai sanatos condiment din lume!)
  • un varf de chimen
Se pune hrisca la fiert. Fierbe destul de repede, cam in 10-15 minute, dar e bine sa o urmarim si cand se desface e gata! (Asta am invatat de la Crenguta.)

Intre timp se spala broccoli-ul, se taie mai marunt (nu foarte, lasati buchete intacte pentru un aspect mai placut). Se pune la calit in ulei de masline ceapa verde taiata marunt, si dupa cateva secunde se pune si usturoiul, taiat tot marunt. Se arunca imediat broccoli-ul, susanul, un praf de fulgi de chilli, un strop de lamaie si sare, dupa gust.

Cand a fiert hrisca, se scurge, se pune putina sare, un varf de chimen zdrobit si un praf de turmeric (obtinem o hrisca galbena si frumoasa). Alternativa mai gustoasa ar fi sa prajim putin chimenul intreg in ulei (cateva secunde), si apoi sa adaugam turmericul si hrisca.

Se aseaza impreuna intr-0 farfurie, numai bune pentru o cina rapida, gustoasa si nu in ultimul rand, sanatoasa!

Niciun comentariu: