- 2 3/4 cană făină
- 1/4 cană cacao cernută
- 1 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurită sare
- 300-350ml lapte de soia
- 1 1/2 lingură zeamă de lămâie
- 1/3 cană ulei de floarea soarelui
- 3/4 cană zahăr brun
- 3 linguri unt de arahide
- 1 ciocolată cu multă cacao (peste 70%) de 100g tăiată mărunt
- 2 plicuri vanilie Bourbon sau Finesse de la Dr Oetker
Se combină: făina, cacaua cernută, bicarbonatul de sodiu, sarea şi ciocolata mărunţită.
Separat, se combină ingredientele lichide: laptele de soia, uleiul, zeama de lămâie, zahărul brun, untul de arahide, vanilia. Se toarnă primul amestec peste.
Se pune aluatul în 12 forme de muffins pregătite şi se lasă la cuptor, la foc mic-mediu timp de 20-25 de minute.