1 iulie 2011

Muffins cu multă ciocolată şi unt de arahide

Ingrediente:
  • 2 3/4 cană făină
  • 1/4 cană cacao cernută
  • 1 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurită sare
  • 300-350ml lapte de soia
  • 1 1/2 lingură zeamă de lămâie
  • 1/3 cană ulei de floarea soarelui
  • 3/4 cană zahăr brun
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1 ciocolată cu multă cacao (peste 70%) de 100g tăiată mărunt
  • 2 plicuri vanilie Bourbon sau Finesse de la Dr Oetker
Se combină: făina, cacaua cernută, bicarbonatul de sodiu, sarea şi ciocolata mărunţită.
Separat, se combină ingredientele lichide: laptele de soia, uleiul, zeama de lămâie, zahărul brun, untul de arahide, vanilia. Se toarnă primul amestec peste.

Se pune aluatul în 12 forme de muffins pregătite şi se lasă la cuptor, la foc mic-mediu timp de 20-25 de minute.

Muffins cu dovlecel şi mărar

Ingrediente:
  • 2 căni făină
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 200ml lapte de soia
  • 1/3 cană ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură mărar
  • 1 cană dovlecel ras
Se amestecă într-un bol: făina, sarea şi praful de copt.
Separat, se combină: laptele, uleiul, mărarul tăiat mărunt şi dovlecelul ras. Se adaugă făina peste fără a se amesteca excesiv.

Se pune aluatul într-o tava cu 12 muffins pregătită cu hârtiuţe sau unsă bine cu ulei.

Se coc la foc mic-mediu (eu pun la foc mic, oarecum cuptorul meu vechi e aşa nebun încât arde tot până şi la foc mediu) timp de 25-30minute, verificându-se după 20 de minute şi întorcând tava dacă este necesar.