27 februarie 2012

Paste integrale cu sos de avocado


Azi am prepart în fugă această rețetă simplă, aromată și proaspătă, bănuind că rezultatul nu are cum să nu iasă bun (mai ales câte laude a primit), dar nu m-am așteptat nici o clipă să fie chiar atât de gustos și savuros!
Sursa rețetei este ohsheglows, un site cu rețete vegane, plin de surprize plăcute :o)

Ingrediente pentru două porții:
  • 250g paste integrale de grâu spelta, sau orice alte paste integrale
  • 1 avocado mare, bine copt
  • 3 caței de usturoi
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 6 frunze mari de busuioc proaspăt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
Se fierb pastele după instrucțiunile de pe ambalaj și se lasă la răcit, fără a le clăti în apă rece.

Între timp se prepară sosul: se zdrobește cu furculița un avocado  moale, se amestecă cu zeama de lămâie, usturoiul tăiat mărunt, uleiul de măsline, sarea și frunzele de busuioc tocate (alternativ, se pun toate ingredientele în blender și se mixează până ce se obține o pastă omogenă).

Se amestecă sosul cu pastele reci și se mănâncă cu multă poftă :o)