23 iunie 2012

Pasul 1 - Ușa de la intrare

Azi am găsit parchetul de mult căutat, și care parca a tot așteptat să fie descoperit de noi. 

Culoarea e sigură, sursa trebuie găsită. El a fost descoperit într-un magazin cu un vânzător foarte pasionat de tot ce ține amenajări interioare :). Este un parchet laminat de 8mm Tarkett. El se potrivește de minune la paleta de culori aleasă, compusă din culori pastel, care vor nuanța minunat cu acest parchet clasic, întunecat, cald și primitor.





Paleta de culori este inspirată din cartea Ghidul culorilor - 200 de combinații inedite pentru casa ta.

Am încercat să fotografiez niște pagini, dar inevitabil, culorile nu arată deloc ca în realitate, așa că m-am lasat păgubașă. Sper că voi găsi altă modalitate de a le surprinde.

Totuși, ce trebuie reținut este că apartamentul este orientat spre NNE, are lumină directă doar în prima parte a zilei, are toate camerele pe o singură parte, și un hol lung care cel mai probabil va primi foarte puțină lumină naturală. Din aceste considerente paleta de culori trebuie aleasă cu mare atenție, ea trebuie să ilumineze casa, nu să o întunece și mai mult. Pe de altă parte, în acest caz sunt preferate culori calde și nu reci. Nici nu îmi imaginez ce sentiment aș avea într-o zi de iarnă, cand afară ninge sau e înnorat, iar cerul este încărcat și gri.

Cred că unii, cum ar fi și prietenul meu practic Vlad, s-ar întreba de ce nu aș opta pentru eternul și simplul alb? Pereți albi, curați, mobila aleasă mult mai simplu, totul este contrastant și mai ușor de potrivit. Îmi place la nebunie albul, dar, cum am zis mai sus, apartamentul fiind orientat spre N, albul ar fi poate cea mai proastă alegere, în acest caz. Evident mă refer la pereți, nu la mobilă. Cum arată un perete alb într-o camera de bloc întunecată, cu pereții cel mai probabil denivelați? Răspunsul este gri, cu multe umbre. Deloc ceea ce își poate dori oricine. În loc să umple casa de lumină și bună dispoziție, el introduce efectul contrar.

Din acest motiv am ales pereți colorați, calzi și primitori. Nu m-am hotărât încă asupra unei nuanțe exacte, cred că acest lucru se va întâmpla când voi avea un frumos și colorat paletar în mână. Cât îmi dorescc să il am încă în acest moment! Cred că mi-aș face rău de cap cu el! :)

Dar totuși, ce am făcut până acum? Din păcate, singurul lucru ce s-a schimbat în casă este ușa de la intrare.

Proiect nou

Luna iunie a adus cu sine un nou proiect captivant, care va tine multe luni, chiar daca in acest moment nici nu a inceput si pare ca nu se termina niciodata.
Este vorba de un apartament cu 3 camere la etajul 3,orientat spre NNE. Este intr-o stare deplorabila si necesita renovari complete.

In curand voi adauga un plan al apartamentului si potentialele palete de culori (care m-au obsedat zi si noapte in ultimul timp) ale camerelor.