13 iulie 2013

Meniu simplu si bun

Azi am avut placerea de a lua pranzul la unul din faimoasele restaurante clujene, Camino. Meniul este scurt si la obiect cum ar zice unii, insa contine o multitudine de bauturi racoritoare de vara, combinand cele mai populare fructe de sezon, felurile proncipale sunt preparate cu indeletnicire, fiind simple si gustoase. Am mancat paste alla Norma preparate cu paste proaspete, sos facut din rosii adevarate, vinete caramelizare, busuioc aromat si parmezan cat cuprinde. Verdictul: printre cele mai gustoase paste mancate la un restaurant neveg. Deserturile aratau apetisant asternute pe hartia meniului. Am incercat un tiramisu, de care am fost insa putin dezamagita. Bruschetele nu se prea compara cu unele specifice restaurantelor vegetariene, dar au fost crocante, gustoase si proaspete.
Am ajuns la vedeta mesei: supa rece cu iaurt, pepene rosu si verde, fructe de padure si menta. Un deliciu!

 
 

Bucatarie italiana in inima orasului

Cine nu este hotarat ce fel de pizza sa isi aleaga sau este dezamagit de oferta slaba si de calitatea ce lasa de dorit intalnite la restaurantele sau pizzeriile obisnuite din oras, este sfatuit cu drag sa incerce una din cele 100 de feluri de pizza ce respecta strict retete originale italiene. Vegetarienii iubitori ai bucarariei italiene vor fi incantati de varietatea meniului necarnivor.

Duminica trecuta fiind o zi caniculara in Timisoara si avand planificata o plecare la Cluj, cheful si timpul de gatit acasa practic au disparut, venindu-mi totodata pofta de o bere buna, rece si de o pizza fierbinte si cheesy.
Pentru cine nu stie, nu mi-a placut berea niciodata, nu am incercat practic niciodata sa o beau, fiindu-mi mereu de ajuns sa o gust si sa imi dau seama ca nu e de mine; am fost insa foarte surprinsa cand am gustat din berea Tap 3, este fara alcool, tulbure si dulce.

Despre ce restaurant este vorba? Insieme in piata Unirii!

6 iulie 2013

"Noul" covor

Dupa aproape jumatate de secol de la nasterea sa, dupa o viata plina de povesti si destine umane uitate, covorul isi gaseste caminul in sufrageria noastra.

4 iulie 2013

Oboseală și gânduri de ora 12

Ar trebui să dorm. Nu am mai dormit 8 ore de câteva săptămâni. Până la urmă o să îmi vină de hac oboseala asta. Creierul mi se va închide de tot. Vederea mi se va înălbi, iar gândurile îmi vor deveni ca niște cutii goale, lipsite de conținut.

Mi-am amintit brusc de medodii care îmi plac foarte mult din filme (care evident îmi plac și ele). Creierul face o sforțare finală să își aducă aminte și de altele, fără succes. Poate altă dată, zice el epuizat. 

1. Breakfast At Tiffanys - Moon River de Henry Mancini.



2. Amelie - Comptine d'un autre ete: l'apres-midi - Yann Tiersen



3. The Piano - The Sacrifice - Michael Nyman



4. Pan's Labyrinth - Lullaby



5. Blade Runner - Memories of Green - Vangelis



6. Baraka - The Host of Seraphim - Dean Can Dance